Categorie: Kinderen

Even voorstellen aan de kinderen


Hoi, 

Ik ben Tini en ben kinder- en jeugdtherapeut.

Tja en wat doe ik dan precies?

Ik help kinderen en jongeren die ergens last van hebben en daardoor niet goed in hun vel zitten. Misschien heb jij dat ook wel...ben je erg verdrietig of ontzettend boos of bang. Het kan zijn dat je erg veel last hebt van hoofdpijn of buikpijn, niet kan slapen, veel last hebt van piekergedachten, gepest wordt, meeloper bent of zelf iemand pest. Op school kun je je niet concentreren. Je hebt het gevoel dat je hoofd vol zit en dat er niets meer bij kan. Misschien voel je je ook wel eenzaam en lijkt het of niemand je begrijpt. Zo kunnen er nog veel andere dingen zijn waardoor je je niet fijn voelt en het je belemmert in het dagelijkse leven.


Hoe gaat dan zo'n therapiesessie?

Ik luister naar je verhaal en ga samen met je op zoek naar een oplossing waardoor jij weer beter in je vel zit, waardoor je dingen oplost of anders tegen dingen aankijkt waardoor het minder belastend is. Hierbij gaan we eerst op zoek naar jouw talenten en sterke kanten.


Toch is het voor veel kinderen best lastig om over hun probleem te praten, soms weten ze niet eens wat het probleem eigenlijk is. Het is dan makkelijker om dit via een activiteit te doen, zoals bijv. tekenen, schilderen of een (rollen)spel en zo zijn er nog heel veel manieren om er achter te komen waar je last van hebt en wat voor jou de best oplossing zou kunnen zijn.

Hoe van start?

Je kunt samen met je ouders helemaal vrijblijvend bij mij in de praktijk komen kijken. We drinken gezellig iets met elkaar, je kunt mij vragen stellen en je kunt op je gemak lekker rondneuzen en kijken wat er allemaal te beleven valt in de kinderpraktijk. Vervolgens kunnen jij en je ouders er thuis nog eens met elkaar over praten. Als je er voor kiest om voor therapie bij mij in de kinderpraktijk te komen, plannen we eerst een intakegesprek met je ouders/verzorgers. Daarna maken wij een afspraak voor de eerste sessie. 

Na ca. 3 - 5 sessies met jou heb ik een afspraak met je ouders. Vooraf ga ik eerst met jou bespreken wat ik tegen ze ga zeggen. Jij mag dat bepalen want alles wat je mij vertelt is vertrouwelijk dat betekent dat het tussen jou en mij is en blijft. Wat jij wilt vertellen aan je ouders mag jij zelf bepalen alleen wat ik ga zeggen overleg ik eerst met jou. 


Hoe lang duurt de therapie?

Meestal tussen de 6 - 12 sessies. De therapie stopt wanneer jij het wilt. Voor de meeste kinderen is dat wanneer ze zich ontspannen voelen en weer vrolijk kunnen zijn.

 

 

 

0 reacties op "Even voorstellen aan de kinderen"

Laat je naam achter. Je naam wordt eventueel een link naar de ingevulde website.

Deze informatie wordt niet gepubliceerd.

 
Tini Rademaker
Lekdijk  Oost 10
4112 PB Beusichem
06-519 55938
tini@kinderpraktijkaandedijk.nl
NFG registratie nr. 7003127771
RBCZ registratie nr. 810047R
AGB code zorgverlener:  90-049428
AGB praktijk code: 90-57841
KvK nummer: 59009705