Werkwijze Jeugdtherapie

Mijn werkwijze


Hieronder vindt u een overzicht van verschillende methoden die ik toepas:

Kennismakingsgesprek met ouder en kind

Allereerst is er de mogelijkheid voor een gratis kennismakingsgesprek voor u en uw kind bij de kinderpraktijk. Tijdens een kop koffie bespreken we in het kort even de hulpvraag. Tegelijkertijd hebben u en uw kind de mogelijkheid om te ervaren of het goed voelt om bij mij in de kinderpraktijk de therapie te starten.Een plan op maat

Ieder kind is uniek. Vanuit deze gedachte werk ik. Dat betekent dat ik geen standaard plan te voorschijn haal, maar een plan op maat maak, helemaal afgestemd op uw kind. Want ook al zijn er veel kinderen met eenzelfde probleem, toch zal de oplossing voor ieder kind net weer even anders zijn. Vanuit deze gedachte begin ik de eerste sessie met het verkennen van de leefwereld van het kind. Wat zijn zijn/haar talenten, wat vindt hij/zij leuk, hoe is de gezinssituatie en de omgeving. Vanuit dat totaalbeeld kijk ik samen met het kind naar het probleem/de last die hij/zij ervaart, om vervolgens te kijken welke oplossing voor het kind fijn zou kunnen zijn. 

Kinderpraktijk

Spelactiviteiten en andere technieken
Tijdens de therapie maak ik hierbij gebruik van technieken en interventies uit verschillende modellen en theorieën. Ik zet diverse activiteiten in, zoals spelmateriaal, creatieve activiteiten,  rollenspel, lichaamswerk, inzetten van handpoppen etc. Dit alles vindt binnen in de praktijk plaats en bij mooi weer kunnen activiteiten ook buiten plaatsvinden. Vooral bij jonge kinderen vindt er veel via spel plaats. Spelen is immers de manier om de wereld te ontdekken. Het is de taal van het kind. Kinderen kunnen datgene wat ze moeilijk onder woorden kunnen brengen wel in spel laten zien.

Therapie voor jongeren


Voortgang en begeleiding

Tussentijds is er regelmatig contact met u over de voortgang en bevindingen. Afhankelijk van het verloop kan er in overleg na ca. 5 x een evaluatiegesprek met ouders plaatsvinden.

In de basis begeleid ik het kind echter in sommige gevallen zal ik kiezen voor ouderbegeleiding of een combinatie van ouder- en kindbegeleiding. 
Tini Rademaker
Lekdijk  Oost 10
4112 PB Beusichem
06-519 55938
tini@kinderpraktijkaandedijk.nl
NFG registratie nr. 7003127771
RBCZ registratie nr. 810047R
AGB code zorgverlener:  90-049428
AGB praktijk code: 90-57841
KvK nummer: 59009705