Even voorstellen aan de kinderen

Datum: 23 april 2014 | Categorie: Kinderen / Algemeen


Hoi, 

Ik ben Tini en ben kinder- en jeugdtherapeut.

Tja en wat doe ik dan precies?

Ik help kinderen en jongeren die ergens last van hebben en daardoor niet goed in hun vel zitten. Misschien heb jij dat ook wel...ben je erg verdrietig of ontzettend boos of bang. Het kan zijn dat je erg veel last hebt van hoofdpijn of buikpijn, niet kan slapen, veel last hebt van piekergedachten, gepest wordt, meeloper bent of zelf iemand pest. Op school kun je je niet concentreren. Je hebt het gevoel dat je hoofd vol zit en dat er niets meer bij kan. Misschien voel je je ook wel eenzaam en lijkt het of niemand je begrijpt. Zo kunnen er nog veel andere dingen zijn waardoor je je niet fijn voelt en het je belemmert in het dagelijkse leven.


Hoe gaat dan zo'n therapiesessie?

Ik luister naar je verhaal en ga samen met je op zoek naar een oplossing waardoor jij weer beter in je vel zit, waardoor je dingen oplost of anders tegen dingen aankijkt waardoor het minder belastend is. Hierbij gaan we eerst op zoek naar jouw talenten en sterke kanten.

Het belang van primaire reflexen

Datum: 3 juni 2016 | Categorie: Ouders / Algemeen
Door: Tini Rademaker,
integratief kinder- en jeugdtherapeut bij
Kinderpraktijk aan de Dijk te Beusichem (Gelderland)"Terug naar het begin":


Het belang van primaire reflexen:


Primaire reflexen zijn de basis voor een goede ontwikkeling van een kind. Het vormt als het ware een stevige ondergrond waar weer nieuwe ontwikkelingsfases op gebouwd kunnen worden.

Wat is nu precies een reflex? Een reflex is een onwillekeurige, automatische beweging als reactie op een prikkel.

We hebben verschillende reflexen actief in ons leven, ook wel de levenslange reflexen genoemd. Als we bijv. onze vinger branden gaat er een seintje naar de hersenen en is de reactie daarop dat we onze hand zo snel mogelijk terugtrekken!

Daarentegen behoren primaire reflexen zich rond de leeftijd van ca. 2 jaar volledig volgens een bepaald patroon in het lichaam te hebben geïntegreerd en zijn dus niet meer actief.

Wat is Beelddenken?

Datum: 23 april 2014 | Categorie: Ouders / Beelddenken
Vertel het me, ik zal het vergeten
Laat het me zien, ik zal het onthouden

Laat me ervaren, ik zal het me eigen maken

(oud chinees gezegde)

Beelddenken is 'anders denken' waarbij gebruik wordt gemaakt van alle zintuigen en er zo een totaalbeeld ontstaat. Woorden vertalen beelddenkers eerst in beelden om ze te kunnen begrijpen. Zo is de belevenis een manier om beelden te creëren en daardoor de vertaling naar woorden te kunnen maken. Beelddenkers handelen vanuit intuïtie.
 
Tini Rademaker
Lekdijk  Oost 10
4112 PB Beusichem
06-519 55938
tini@kinderpraktijkaandedijk.nl
NFG registratie nr. 7003127771
RBCZ registratie nr. 810047R
AGB code zorgverlener:  90-049428
AGB praktijk code: 90-57841
KvK nummer: 59009705